2018-as csúcsmobilok a legjobb üzemidővel
A kínai telefonok dominálnak a 2018-as toplistán, ha az üzemidőről van szó!

A mai napi rengeteg gond van az okostelefonok üzemidejével, és ami a legérdekesebb, hogy ez nem az ártól függ, sőt, sokszor egy olcsóbb telefon tovább bírja, mint a drága csúcsmodellek. Most azonban mutatunk pár olyan 2018-as csúcskategóriás készüléket, amelyeknél biztosan nem lesz gond az aksival.

A PhoneArena nevű nemzetközi mobilos oldal összeszedte, hogy a méréseik alapján melyik 2018-as csúcsmobilok rendelkeznek a legjobb üzemidővel. Azt persze már az elején érdemes kiemelni, hogy egyik tesztelési módszer sem tökéletes, így az eredményeket inkább csak iránymutatásként kell értelmezni, ráadásul nem az összes idei készülék szerepel itt, hanem értelemszerűen csak azok, amelyek megfordultak a PhoneArena szerkesztőségében. Most pedig jöjjön a toplista:

  • Huawei Mate 20 (a Prót még nem tesztelték, de minden bizonnyal ez is jól szerepel majd)
  • iPhone XR
  • Pocophone F1
  • OnePlus 6T

Mint látható, az első 4 helyezettből három kínai, ráadásul mindhárom egész kedvező áron kapható. Nem kell tehát egy vagyont költeni, ha erős, jó üzemidejű készüléket szeretnénk.

Ha a konkrét eredményekre is kíváncsi vagy, illetve más telefonokra, akkor az alábbi diagramot érdemes alaposabban is szemügyre venned:

Forrás: PhoneArena